Over ons

IMG_2481De Utrechtse Kegelbond (UKB) heeft zijn moderne kegelhuis met 6 banen sinds 2011 in
Sporthal Zuilen. Het digitaal scoresysteem en puntentelling maken het kegelresultaat direct zichtbaar. De actuele stand tijdens wedstrijden is rechtstreeks te volgen op internet (klik hier). Er zijn 9 kegelclubs aangesloten bij de UKB en 7 daarvan kegelen in het UKB kegelhuis.

P1000169Kegelen doe je in clubverband en op een vaste clubavond. Daarnaast zij er regionale en landelijke competities. Er zijn dames-, heren- en gemengde verenigingen. Naast het competitie element staat gezelligheid hoog in het vaandel. De UKB is evenals 18 andere landelijke kegelbonden, aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Kegelbond (KNKB).

 

Kegelclubs bestaan P1000147vaak al heel lang, 100-jarige zijn
geen uitzondering. Hoewel de clubs kleiner worden, meestal 10-15 leden, zijn het altijd vriendenclubs die op hun vaste clubavond de sport en de gezelligheid goed combineren. Door vergrijzing daalt het aantal kegelclubs wel. Dat is jammer, want de kegelsport is leuk en uitdagend voor jong en oud.

 

De UKB spant zich in om nieuwe leden te werven en ook jonge mensen enthousiast te maken voor de kegelsport. Kegelen is ook een leuke activiteit voor groepen gelijkgestemde mensen zoals collega’s, sportvrienden, ouderen, scholieren, buren en familie. Groepen kunnen zonder lidmaatschap banen per uur huren. Bij de kegelbanen zijn horeca faciliteiten en deskundige begeleiding kan worden geregeld.

Stuur een email naar de secretaris of bel 06 ­­1363 ­7375 voor meer informatie.