Kegelen in Corona tijd

In maart was het plotsklaps gedaan met de wekelijkse clubavonden.

Wij voegden ons naar de richtlijnen van de KNKB en NOC*NSF. Het duurde 4 maanden tot de versoepeling van de binnensporten door het kabinet werd aangekondigd. Op 1 juli mochten we weer! Hoewel veel kegelaars een zomerstop houden, konden de leden van Vrije Touwetje niet wachten. Zij kwamen op hun vaste clubavond donderdag 2 juli vol verwachting KEGELEN.

Beheerder Kees Overvest had in de kegelzaal in Groenekan alle maatregelen genomen conform het KNKB PROTOKOL KEGELEN. De 1,5 meter afstand, extra ventilatie met raam en deur open, desinfecterende vloeistoffen, etc. Het was een wonderlijke vertoning maar een heel vrolijk weerzien van 9 van de 12 leden. Af en toe een soort stoelendans om op afstand te blijven, een veilig plekje voor je glas zoeken als je niet aan de tafel zat. De door Hennie gemaakte 1,5 m stok deed goed dienst. Zelfs de scores vielen nog best mee na de stop van 4 maanden.

 

 

 

 

In Lopik is de kegelzaal in De Schouw ook weer open. De Wieleroord ’80 kegelaars kunnen individueel op afspraak kegelen maar hun vaste clubavonden starten op 1 september.

Iedereen is blij dat er weer gekegeld mag worden en we nemen de opgelegde richtlijnen voor lief: samen  werken we eraan dat Corona koest blijft.