Utrechtse kegelbond sluit kegelzaal

De Utrechtse Kegelbond heeft in een bijzondere algemene ledenvergadering op 27 november 2018 noodgedwongen besloten zijn huurovereenkomst met de gemeente Utrecht per 31 december 2018 op te zeggen. Dit betekent dat zeven UKB kegelclubs per 1 maart 2019 een andere kegellocatie moeten zoeken.

De benarde financiële positie van de UKB noopte daartoe. Besprekingen met de gemeente over een financiële regeling voor de veel te hoge huurprijs, hebben helaas slechts geresulteerd in de voortijdige beëindiging van de huurovereenkomst met de gemeente.

De UKB heeft geruime tijd veel pogingen ondernomen om nieuwe leden aan te trekken, maar dat is niet gelukt. Intussen zet de vergrijzing onverminderd door.

Het UKB bestuur betreurt enorm de mooie en moderne kegelzaal te moeten ontruimen, en niet alleen voor de kegelaars van de aangesloten clubs. De zo centraal gelegen kegelzaal met zijn digitale scoresysteem is vanaf eind 2011 een fantastische locatie geweest voor wedstrijden van de Koninklijke Nederlandse Kegelbond en vooral voor de vele landelijke finales die er gehouden zijn. Het is een treurige ontwikkeling in de toch al afnemende populariteit van de kegelsport. Het bestuur zoekt nog naar andere kegelmogelijkheden in de regio. Het is zoals het is.

Edith van Eijk, secretaris