KNKB bekerfinales 2018 in Utrecht

Op zondag 25 november werd in Utrecht de bekerfinale 1e divisie gegooid. In 2017 was deze strijd gewonnen door Maastricht, gevolgd door De Bargen uit Friesland en op de derde plaats Haarlem. We wisten dus bij aanvang al wie we in de gaten moesten houden. Dat niet elke club op dezelfde banen gooit, blijft gedurende de dag toch een punt(je) van discussie, maar gezien het systeem kan dit niet anders.
Als je van kegelen houdt is deze dag genieten! De spanning is er vanaf de start. Wie pakt de punten voor zijn of haar team. OGK Brummen trad aan met 4 mannen en 1 vrouw: “hebben we de goede indeling gemaakt?”. Veranderen is niet meer mogelijk, wat de wedstrijd alleen maar leuker maakt.

De zes clubs zijn bij aanvang in twee poules verdeeld, A en B. Via kruisfinales komen de finalisten tevoorschijn. Het lijkt ingewikkeld maar het UKB computersysteem heeft fantastisch gewerkt, waarvoor complimenten aan Erik en Marianne Bakker!
Uiteindelijk werd de finale bereikt. De 5e en 6e plaats waren toen al bekend en de strijd ging nog tussen Maastricht en OGK Brummen om plaats 1 en 2, en tussen Alinghoek en De Bargen om plaats 3 en 4.

Maastricht werd kampioen met bijna 8,5 gemiddeld, wat gezien de sterkte van de club een fantastische prestatie is! Van harte proficiat.
(Verslag van Ans Miete, UKB)

De wedstrijd van divisie 2 op zaterdag 24 november was minstens zo spannend. In de kruisfinale maakte 8 o/d Lange de verwachting waar en werd kampioen 2018 met 7,8 gemiddeld.

Natuurlijk waren er de gebruikelijke prijsuitreikingen. Op zaterdag werden de medailles omgehangen door Joop Brouwer en op zondag door Harry Timmer, als zo vaak geassisteerd door Anneke Oskam. De winnende teams werden met vlagvertoon en de nationale hymne op het schavotje vereeuwigd.

De uitslagen

divisie 1 divisie 2
1 Maastricht 1 8 o/d Lange
2 Alinghoek 1 Alinghoek 2
3 OGK Brummen OGK Dames
4 De Bargen  Maastricht 2
5  Delft 1 Delft 2
6 Haarlem 1 G en O Groningen

 

Kijk voor alle uitslagen op KNKB website onder uitslagen.
Dank aan alle deelnemers voor de mooie kegelshow en aan de UKB vrijwilligers die de wedstrijden weer zo soepel lieten verlopen!

Edith van Eijk, secretaris