Geen UKB zege in Landelijke Competitie

De laatste wedstrijd in de KNKB Landelijke Competitie 2017-2018 werd op zaterdag 29 april gespeeld, onder andere in ons Utrechtse kegelhuis. Team Utrecht 3 was de ontvangende partij voor Divisie 3a en de organisatie lag dan ook op de schouders van de veterinaire kegelclub DIG onder aanvoering van Ans Miete.

De heren studenten hebben dat prima gedaan. De computers bemand, de horeca verzorgd, afgewassen en oopgeruimd. Gooien moesten zij ook: Stijn Wolthuis, Wouter Heitkamp, Mathijs Hana en Alger Hiemstra; soms leverde dat teleurstellende resultaten op. Het is niet dat het hun aan talent en kunde ontbreekt, maar ja, als je elke week moet gooien op houten banen die zij betitelen als ‘goten’, zijn de UKB ‘vlakke’ banen een extra probleem. Daarbij waren enkelen pas diep in de nacht thuisgekomen van hun reisje naar een paardenracefestijn in Groningen. Van schrik waren zij dan ook hun materiaal en ballen vergeten maar ook dat is nog op tijd goed gekomen.

Complimenten voor Ans Miete, de heren studenten en voor Marianne Bakker die telefonische ondersteuning op afstand bood.

In Utrecht werd team ONAT Groningen kampioen met een score over 180 ballen van gemiddeld 8.15. Goede tweede was Acht om de Lange Lochem met 8,06. Utrecht 3-DIG werd 7e in Divisie 3a met 6,3 gemiddeld.

 

Team Utrecht 2 kegelde in Delft. Hun laatste wedstrijd werd relaxed gegooid door Hendrik Hoogendoorn, Nel van Kralingen, Ria Vergouwe en Will Nijenhuis. Voor Wieleroord ’80 was de eindscore niet gek, al eindigden zij als laatste in Divisie 3b. Na de huldiging hebben zij nog gezellig het watertje laten klinken en deelgenomen aan een heerlijk buffet in kegelhuis Kalf de Gaech.

In Brummen kegelde team Utrecht 1 in Divisie 2. Hoewel Adriaan Loggen daar de hoogste gooier was met 515 hout (8,58 gem.), eindigde ook Utrecht 1 als laatste in zijn divisie 2 en degradeert. Er werd een groepsfoto gemaakt in het UKB teamshirt (v.l.n.r.  Erik Bakker, Ans van Tuil, Edith van Eijk, Sonja de Groot, Anneke Oskam, Adriaan Loggen) en daarna genoten van het door kegelhuis Concordia aangerichte buffet.

Al met al een mooie afsluiting van dit 3e seizoen landelijke competitie. De winnende teams werden beloond met een mooie KNKB medaille en een boeket. Alle uitslagen zijn te vinden op www.kegelbond.nl. Het volgende seizoen LC start in september en loopt dan tot eind 2019; UKB leden kunnen inschrijven vóór 30 juni bij .

 

Edith van Eijk en Wil Schaatsenberg