KNKB kampioenschap B-C klasse in op 14-15 april 2018

Onze kegelzaal was op zaterdag met 54 dames B en C, heren C en hun meegekomen gasten vol bezet.
De indeling van drie klassen in één wedstrijd en de gebruikelijke verhinderingen op het laatste moment waren vlot door Erik en Marianne Bakker in het digitale scoresysteem verwerkt, en toen trad er een technische storing op. Met als gevolg dat er handmatig geschreven moest worden. De ‘schrijvers’ van De Eemgooiers en onze wedstrijdleiding waren er druk mee. Gelukkig konden de eindstanden van elke ronde snel in het systeem ingegeven worden en die waren direct zichtbaar op schermen in de zaal en op ukb.kegelscores.nl.

Van de UKB waren er vier deelnemers: Hennie de Jong, Edith van Eijk en Sonja de Groot in klasse-C, Anneke Oskam in klasse B. De wedstrijd verliep verder probleemloos. Rond half 6 waren de 3×3 kampioenen bekend, zie de uitslag op Uitslagen.

Op zondag streden 38 heren B om het kampioenschap. Het digitale systeem werkte perfect en er werd verrassend hoog gegooid. In de allerlaatste ronde zorgde Ton van der Meulen (OGK) voor opwinding door met de hoogste score van 483 hout gelijk te eindigen met Bennie Aalderink (OGK). Dat werd dus een barrage van 2x 10 ballen, die door Bennie werd gewonnen met 164 tegen 161 hout. Enige UKB deelnemer was Erik Bakker.

Joop Brouwer was KNKB gedelegeerde tezamen met Renate Kales. Joop zorgde beide dagen op zijn vlotte manier voor een vrolijke prijsuitreiking, op zaterdag geassisteerd door André Thomissen en op zondag door Linda Lemmen (KNKB bestuur). Zij reikten 4 wisselbekers uit, hingen 12 medailles om en overhandigden 12 boeketten.
Joop bedankte zijn UKB leden voor de goede organisatie en met name de ‘schrijvers’ van De Eemgooiers die het op zaterdag onverwachts met de pen moesten doen.

Onze deelnemers scoorden als volgt:
Hennie de Jong, KJK        432 hout             6e           hoogste in heren C 481 hout

Edith van Eijk, VT             387 hout             4e           hoogste in dames C 452 hout
Sonja de Groot, EVA       357 hout             6e           hoogste in dames C 452 hout
Anneke Oskam OGG       370 hout             19e         hoogste in dames B 449 hout
Erik Bakker, DDD             471 hout             7e           hoogste in heren B 483 hout

Bekijk hier de foto’s.