110-jarig jubileum goed gevierd!

Na een week van wedstrijden door 12 kegelclubs uit de regio werd op zaterdag 16 september de finale gekegeld van het UKB jubileumtoernooi. De vijf beste kegelaars van vijf kegelclubs namen het tegen elkaar op in 4x 10 ballen. Het was een spannende krachtmeting tussen ‘t Touwtje uit Voorthuizen en onze DDD. ‘t Touwtje werd met 1510 hout (7,55 gem.) winnaar van de zilveren jubileumbokaal. DDD gooide 1494 hout (7,47). Hoogste persoonlijke score was voor Erik Bakker van DDD, die als enige in de hele wedstrijd en voor het eerst een baan van 90 hout scoorde! Het leverde hem een staande ovatie op.

 

Na de finale was de feestelijke receptie in onze kegelzaal in Sporthal Zuilen. Het bestuur was verrast en verheugd door de grote belangstelling van eigen leden, genodigden en kegelaars van andere kegelbonden. Voorzitter Mai Hoefs sprak zijn waardering uit over de Utrechtse kegelaars en de vrijwilligers onder hen die, ondanks het dalende ledental, de kegelsport in Utrecht hoog weten te houden. Joop Brouwer en Ans Miete blikten  samen  geestig terug op het roemruchtig verleden van de UKB.

Harry Timmer, de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Kegelbond, prees de UKB voor de moderne kegelzaal, de zelfwerkzaamheid en de uitstekende verzorging van landelijke wedstrijden. Hij herinnerde eraan dat de UKB in 1909 de eerste stappen zette voor de oprichting van de KNKB. Ook wethouder Sport Paulus Jansen feliciteerde de 110-jarige bond. Hij sprak het vertrouwen uit dat de voorgenomen herinrichting van Sportpark Zuilen ook voor de kegelsport in Utrecht nieuwe mogelijkheden biedt voor ledenwerving.
Bekijk de fotoalbums onder media/foto’s.

‘t Touwtje uit Voorthuizen
DDD op de 2e plaats