UKB Domstadtoernooi

Het UKB Domstadtoernooi op zaterdag 11 februari 2017 was met 42 deelnemers een heel geslaagde kegeldag. Georganiseerd om de kegelsport in de regio op te peppen, was de Utrechtse Kegelbond verheugd dat 6 ‘buitenclubs’ (kegelclubs die niet in Utrecht kegelen) aan de uitnodiging gehoor gaven. Van 11.00-16.00 uur werden er in stevig tempo 42×60 = 2520 ballen op 6 banen gegooid. De deelnemers gooiden voor persoonlijke score. De stand is digitaal op scherm te volgen. Dat houdt de spanning in de eindstrijd er goed in, en maakt de winnaars direct na de laatste bal zichtbaar.

Er waren 6 prijzen te winnen voor de eerste 3 dames en heren, die bovendien een leuke Domtorentrofee kregen. De meeste winst ging naar DIG Poedelvrees uit Achterveld met 3 winnaars: Gerda Wolswinkel, Nanny Pater en Jan Veldhuizen! Gerda kreeg daarnaast de beker voor hoogste gooier.
De heren 2 en 3 eindigden gelijk; Frederik van der Sluis gooide de meeste negens maar had de pech één poedel te gooien, wat hem de 2e plaats kostte.

kegelclub                                                    dames                       gemiddeld hout
DIG Poedelvrees, Achterveld                     Gerda Wolswinkel           7,783

DIG Poedelvrees, Achterveld                     Nanny Pater                    6,967
Wieleroord ’80, Lopik                                 Gré van Woudenberg     6,883

kegelclub                                                    heren                         gemiddeld hout
DIG Poedelvrees, Achterveld                     Jan Veldhuizen               7,733

De Natte Spons, Barneveld                         Wim van den Born        7,367
VSK DIG Duim in ’t Gat, Groenekan         Frederik van der Sluis    7,367

De Utrechtse Kegelbond kijkt met voldoening terug op dit kennismakingstoernooi. Ook de deelnemers waren in elk geval enthousiast. Reden genoeg voor de UKB om meer van dit soort wedstrijden te organiseren. Meer competitie tussen de veelal kleine kegelclubs, maken de kegelsport leuker.
Bekijk de foto’s.